Rezultatele proiectului Opening Opportunities 3.0: Premiul pentru cea mai bună prezentare : Psych Type – un joc creat de liceeni vâlceni în cadrul proiectului

Rezultatele proiectului Opening Opportunities 3.0:  Premiul pentru cea mai bună prezentare a fost obținut de „Psych Type” – un joc creat de liceeni vâlceni în cadrul proiectului

Proiectul Opening Opportunities 3.0 a fost implementat pentru al doilea an consecutiv la Râmnicu Vâlcea. Asociația Techsoup, Fundația Casa Cărții și Biblioteca Antim Ivireanul au organizat  la sfârșitul anului trecut întâlnirea cu mentorii Opening Opportunities 3.0, la care au participat aproximativ 200 de elevi de la liceele din oraș.

Opening Opportunities 3.0 a fost făcut cunoscut în rândul a peste 2.000 de adolescenți care au participat la întâlnirile locale. Apoi, din cei 2.000, 650 s-au înscris în program și au participat în sesiuni de mentorat timp de jumătate de an pentru a dezvolta proiecte de computer science. În finala proiectului, Demo Days, au mers la București pentru a-și prezenta proiectele 130 de elevi între 14-19 ani din Iași, Focșani, Suceava, Vaslui, Bârlad, Onești, Rădăuți, Craiova și Râmnicu Vâlcea. Ce s-a întâmplat în acest eveniment de final puteți citi aici: http://blog.openingopportunities.ro/…/opening-opportunitie…/

Tinerii din Râmnicu Vâlcea au primit premiul pentru cea mai bună prezentare.

Premiul pentru cea mai bună prezentare: Psych Type – o echipă mixtă de elevi din 4 licee din Râmnicu Vâlcea, coordonată de Ion Ionescu, Technical Project Manager la Microsoft CSS.

Psych Type este un joc care ajută adolescenții să se cunoască mai bine pe sine, construit cu ajutorul unor teste psihologice interactive de personalitate. Echipa de 8 elevi, 4 fete și 4 băieți, a rămas în aceeași formulă încă de la începutul proiectului, de acum 7 luni. Alături de ei s-a aflat și profesoara de informatică Miana Arișanu, de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, și ea profesor Predau Viitor.

Andreea Zsak, de 16 ani, ne-a spus despre experiența echipei Psych Type: „Noi nu ne cunoșteam cu toții înainte de acest proiect, ne cunoșteam doar pe grupuri din aceleași licee. Am învățat în echipă că accentul nu cade pe competiție, ci pe a ne ridica unii pe ceilalți.”

Acest articol a fost publicat în Evenimente, În derulare, Noutăţi, Proiecte. Salvează legătura permanentă.